Kontakttelefonnummer:

Kontakt e mail:

Sjekkliste til Utdrikningslaget

September 25, 2017

Sjekkliste til utdrikningslaget

Her finner du Sjekkliste til Utdrikningslaget. Tipset fremfor noe er å få deltakerne til å hjelpe med alt det praktiske. Deleger ut oppgaver! Når du sender ut invitasjonen bør du minne om oppgaver som folk har tatt på seg. Husk også at ting nesten alltid tar lengre tid enn planlagt, så vær forsiktig med og sette opp et alt for tett program for dagen.

Et vellykket arrangement avhenger alltid av forberedelsene. Er forberedelsene gjort ordentlig er du nesten alltid sikret suksess. Samtidig må du også gjøre ditt beste for å holde kostnadene lave. Under planleggingsprosessen bør du derfor alltid forhøre deg med deltakerne om hva de kan bidra med av ressurser på dagen. Sjekkliste til Utdrikningslaget:

1. Dato for utdrikningslaget.

Det kan være en stor utfordring å finne en data som passer alle. Derfor bør du starte planleggingen og sette dato for arrangementet tidlig. Det styrker mulighetene for at flest mulig kan komme. Tjenester som Spond og Doodle kan være til god hjelp. Ett utdrikningslag bør være fra én uke til to måneder før bryllupet.

2. Lokaler for utdrikningslaget

Kan noen ha festen hjemme hos seg eller har de eventuelt tilgang på lokaler eller en hytte som kan brukes?

Hva trenger dere for å forberede/pynte lokalet?

Hvem skal stå for de praktisk forberedelsene av lokalet og hvem skal rydde?

3. Transport under utdrikningslaget:

Har noen kontakter som driver med transport eller for eksempel tilgang på buss?

Hvordan kommer til og fra de forskjellige aktivitetene på en enklest mulig måte?

Dersom dere skal bruke taxi så er det lurt å forhåndsbestille. Det kan være rift om maxi-taxi-er, så ikke risiker at de er fullbooket eller at dere må vente lenge før de ankommer.

Skal dere bruke samme taxi flere ganger, kan det være greit og notere sjåførens nummer. Da kan dere ringe sjåføren direkte dersom det blir forsinkelser.

4. Aktiviteter på utdrikningslaget

Hva er behovet for utstyr og rekvisita? Har noen i utdrikningslaget utstyr som dere ellers måtte ha leid eller kjøpt? Dette kan være ting som kostymer, projektor og karaokemaskin.

Deleger gjerne slik at hver aktivitet har en ansvarshavende.

Sjekk ut ruta godt på forhånd! Få en riktig tidsangivelse og beskrivelse for hver aktivitet, slik at tidsskjemaet og programmet blir mest mulig nøyaktig.

5. Mat til utdrikningslaget

Det er viktig å tilrettelegge for nok næringsinntak gjennom dagen. Vurder derfor følgende:

Skal dere lage mat selv? I så fall; hvem skal kjøpe inn ingrediensene og hvem skal stå for matlagingen?

Hvordan skal maten oppbevares gjennom dagen og hvordan skal den tilberedes? Står for eksempel grilling på programmet må dere kanskje sørge for å ta med nødvendig utstyr selv.

Skal dere på restaurant? Pass på og reservere bord i tide. Gi beskjed dersom dagens hovedperson skal bli servert noe spesielt.

6. Drikke i utdrikningslag

Hva skal ungkaren eller ungkarskvinnen drikke?

Hva skal gjestene drikke og hvem er ansvarlig for innkjøpene?

Skal dere på utested senere på kvelden kan det være en god ide å lage et system med drikkebonger som dekkes fra felleskassa. Hvis ikke er det greieste som regel å la hver enkelt betale drikkeregningen sin selv.

Utestedet er som regel siste stoppested for utdrikningslaget.

7. Musikk for utdrikningslaget

Dersom dere skal ha musikk, så sørg for at anlegg er tilgjengelig der dere skal eller for at noen tar med seg et anlegg. Det er en stor fordel om det er mulig å streame til anlegget. Da er det aldri noe problem å finne og få spilt den rette spillelista.

8. Budsjett for utdrikningslaget.

Å sette opp et dekkende budsjett kan være vanskelig, samtidig som det er veldig viktig. Det koster og er stas å lage et utdrikningslag av høy kvalitet. Menm samtidig så vil du helst unngå et opplegg som blir for dyrt slik at noen ikke har råd og dermed blir eksludert fra å delta. Kommer det inn tilleggsregninger i ettertid, må du som forlover og arrangør betale før du krever inn penger fra resten av laget. Selv om det er blitt enklere med tjenester som Vipps, er det likevel ikke alltid lett å kreve inn penger når støvet har lagt seg etter en fest.

Med andre ord er det både i din og alle andre sin interesse å sette opp et budsjett som er så korrekt som mulig.

Husk at utdrikningslagets hovedperson selvfølgelig ikke skal betale selv. Det må du ta høyde for i budsjettet.

Så, kort sagt: Pass på å sette opp et godt budsjett og samlet inn et tilstrekkelig beløp fra første stund. Vipps har gjort dette enklere enn noensinne. Her finner du en artikkel med gode råd til selve planleggingen av utdrikningslaget.

Kilde: Utdrikningslag av Thomas Leikvoll

0 Kommentarer på denne artikkelen

Legg til en kommentar