Råd og tips til hvordan du planlegger ett Utdrikningslag.

Det er forlover som er ansvarlig for at utdrikningslaget gjøres riktig og blir en suksess. Les våre tips til hvordan du planlegger slik at det blir vellykket.

 

Ett Utdrikningslag markerer farvel med de siste dager som ungkar eller ungkarskvinne, hvor du kan gjøre ting  du ikke lenger kan som gift. Slik samfunnet er i dag kan vi gjøre det meste også i ekteskapet. Dermed blir kravene ekstra store til å skape et minne utenom det vanlige for den som arrangerer ett utdrikningslag. Drikkeut.no hjelper deg!

Ett Utdrikningslag har rykte for å være lite annet enn en fyllefest med stort alkoholinntak. Vi i Drikkeut.no ønsker og inspirere til at denne viktige dagen skal ha mye annet også, inkludert aktiviteter og gjøremål av god kvalitet. Utdrikningslaget bør være noe alle og spesielt bruden eller brudgommen husker som en positiv opplevelse. Det skal være ett minne som man kan mimre sammen med venner om resten av livet.

På forsiden av Drikkeut.no vil du finne en oversikt over alle mulige aktiviteter som kan gjøres i ett utdrikningslag. Og du kan handle kule T-skjorter med norsk tekst til Utdrikningslaget.

 Forloveren i Utdrikningslaget.

Som forlover er du sannhetsvitne for den ene parten som skal gifte seg. Forloveren skal underskrive som seremonivitne på vigselsattesten. Uten dette vitnemålet er det i teorien ikke mulig å få ekteskapet godkjent. En av vigselsmannen funksjonærer kan være vitne når noen mangler forlover.

Som forlover skal du også være til støtte og hjelp på en av livets viktigste dager, og selvfølgelig planlegge og arrangere utdrikningslaget. Dette blir kanskje den mest krevende oppgaven fordi utdrikningslaget skal være et minne for hele livet. Derfor har vi laget en artikkel med tips og gode råd til aktiviteter du kan vurdere. Og en sjekkliste for utdrikningsklaget som er bra og følge.

Forberedelser til Utdrikningslaget.

I motsetning til selve bryllupet, er det sjeldent begrenset hvem du kan invitere til et utdrikningslag. I utdrikningslaget betaler alle dessuten for seg. Derfor har du ingen økonomiske begrensninger utover hva hver enkelt deltaker har råd til.

Mest vanlig er å invitere gode kollegaer og venner. Men, gjør gjerne litt ekstra reasearch for å finne og få med viktige og interessante personer som bruden eller brudgommen kanskje ikke forventet at skulle komme. En gammel skolelærer, venn man har mistet kontakten med eller til og med en eks-kjæreste kan være morsomme innslag gjennom dagen. Det er viktig å få alle med. For å unngå at noen blir glemt, er den beste måten rett og slett og be brudgommen eller bruden sette opp en ønskeliste over deltakere. Du avslører ingenting med det.

Hemmeligheten er jo ikke at du arrangerer utdrikningslag, overraskelsen er selve tidspunktet og hva dagen inneholder. Spør venner, kolleger, naboer og folk i nettverket inkludert for eksempel foreninger og idrettslag. Samle inn emailadresser og telefonnummer, og send gjestelisten rundt og for å få ytterligere innspill til navn.

La utdrikningslaget bli en dag full av opplevelser istedet for en fyllefest med stort alkoholinntak.

Dato for Utdrikningslaget.

Det er ikke lett å finne en dato som passer for alle. Vær derfor tidlig ute! Særlig gutta bør merke seg dette, for de har ofte en lei tendens til å være ute i siste liten. Jentene er som regel tidligere ute med planleggingen av utdrikningslaget.

Som forlover bestemmer du datoen for utdrikningslaget. Men, jo nærmere du kommer selve bryllupet, desto jo mindre blir overraskelsesmomentet. Utdrikningslag arrangeres alt fra to måneder til bare et par dager før bryllupet. Start med å gi deltakerne flere alternativer å velge i. Tjenester som norske Spond eller Doodle hjelper deg med å avklare hvilken dato som passer best for de fleste. Du kan jo også lage en hemmelig facebook gruppe for dette, og da har du allerede ette verktøy som gjør planleggingen mye enklere.

Sett tidsfrist for tilbakemelding enten du sender sender email eller bruker en slik tjeneste. Forloveren og brudgommen eller brudens nærmeste må få førsteprioritet. Selv om det er leit, må du regne med at noen ikke kan delta. Ofte er det urealistisk å finne en dag som passer alle. Erfaringsmessig vil noen dessuten falle fra frem til selve dagen. .

Når datoen er satt og du skal sende ut selve invitasjonen, er det viktig at ha med følgende informasjon:

 • Dato og klokkeslett.
 • Oppmøtested.
 • Pris pr. person, hvordan de skal betale og tidsfrist.
 • Program for dagen.
 • Pakkeliste for klær og utstyr for de forskjellige aktivitetene.
 • Anslag for når (klokkeslett) arrangementet er over.
 • Kontaktinformasjon til arrangør.

Bruk de resursene du har tilgjengelig til planleggingen og deleger oppgaver!

Utdrikningslaget blir ofte enda bedre dersom flere samarbeider om arrangementet. Be derfor om hjelp fra ressurspersoner blant deltakerne. Deleger oppgaver! Minn gjerne om oppgaver og ansvar i invitasjonen.

Husk at ting alltid tar lengre tid enn planlagt. Vær derfor forsiktig med at programmet blir for tett.

Et vellykket arrangement avhenger alltid av forberedelsene. Har du gjort disse ordentlig vil utdrikningslaget nesten garantert bli suksess. Samtidig skal du også gjøre en innsats for å holde kostnadene nede. I planleggingsprosessen bør du derfor høre med alle om hva de kan bidra med av resurser. Få også ett klart bilde av hvor mye hver enkelt er villig til og legge i dette. På den måten unngår du at du planlegger noe som blir for dyrt for enkelte.

Velg de riktige aktivitetene til utdrikningslaget.

Hva er behovet for utstyr og rekvisita. Kan noen stille med utstyr som dere i motsatt fall måtte leie eller kjøpe? Dette kan være kostymer, projektor, karaokemaskin etc. Deleger gjerne slik at hver aktivitet får en ansvarlig person. Sett opp en program med riktig tidsangivelse for hver aktivitet og transporttid, slik at tidsskjemaet blir mest mulig nøyaktig og ikke sprekker.

På forsiden av Drikkeut.no vil du finne en oversikt over alle mulige aktiviteter som kan gjøres i ett utdrikningslag. 

Dette er viktig for de stedene som Dere har reservert eller bestilt til ett bestemt klokkeslett. Skal dere for eksempel ut og spise på restaurant i løpet av etter middagen eller kvelden. Da er det viktig at Dere er i rute til og rekke dette. Tenk også på at det behøver ikke være bare ekstreme aktiviteter. Det er mere vanlig nå og lage en dag med aktiviteter og gjøremål som er hyggelige og skaper gode minner.

Det fins et hav av utdrikningslag aktiviteter. Tilbudet spenner fra rimelige leker dere kan lage selv til avanserte opplegg fra profesjonelle tilbydere

Aktiviteter til utdrikningslaget som dere kan lage selv.

Det fins et hav av utdrikningslag aktiviteter. Tilbudet spenner fra rimelige leker dere kan lage selv til avanserte opplegg fra profesjonelle tilbydere. Bare fantasi og budsjett setter grenser. Som hovedregel bør aktivitetene være en positiv opplevelse for den som drikkes ut. For eksempel er det liten vits i å forsøke å få noen med høydeskrekk til å hoppe i fallskjerm. Et utdrikningslag vare alt fra en ettermiddag til en helg hvor hele gjengen reiser bort. Her er en liste over aktiviteter som dere kan lage selv.

Velkomstgave

Fyll en pose med ting som dere kan knytte en morsom historie til og gjenstander som kan være ingredienser i aktiviteter gjennom dagen. Velkomstgave er en av mange fine Utdrikningslag aktiviteter, Bare fantasien setter grenser!

Pakkelek utdrikningslag

La hver deltager kjøpe en symbolsk gave som det kan være knyttet en god historie til. Hver enkelt kan fortelle historien bak når dere møtes og gavene deles ut en og en. Pakkelek i utdrikningslag er en flott og morsom start på utdrikningslaget.

Ballonger med navn på ekskjærester.

Bruk utdrikningslaget til og ta farvel med gamle ekskjærester, blås opp ballonger og skriv navnet på hver ekskjæreste, den som skal drikkes ut må stå opp og fortelle om hver enkelt. For hver gang den som drikkes ut er ferdig med og fortelle om en person kan alle skåle og ballongen sprekkes, for og markere at det er over.

Horoskop

Å presentere bruden eller brudgommen med et horoskop for fremtiden kan være en morsom aktivitet som dere får mye ut av. Horoskop kan dere finne gratis på nettet. Alternativt kan dere putt litt penger i det og få stilt et personlig horoskop. .

Hvor godt kjenner hovedpersonen sin tilkommende?

Dette kan være en av flere morsomme Utdrikningslag aktiviteter. Sett opp spørsmål som du på forhånd har fått bekreftet riktig svar på fra hovedpersonens tilkommende. Du kan også filme når den tilkommende svarer på spørsmålet. Underveis i spørreleken kan du dermed vise film av riktig svar. Det er en morsom måte å sammenligne på. For hvert feil svar kan hovedpersonen bli idømt en passende straff!

Hvor godt deltakerene dagens hovedperson?

Her kan du sette opp forskjellige spørsmål, gjerne litt pikante og ubehagelige,  gi tre svaralternativer. Alle deltakerne får minst ett spørsmål som de må svare på ut i fra svaralternativene.

Videohilsen fra ekskjærester

Dette krever litt forhåndsarbeid, men er en morsom aktivitet. Få ekskjæresten til å nevne en morsom og gjerne litt pinlig episode.

Scrapbook som Utdrikningslag aktiviteter.

Gi hver av deltaker to sider som de på forhåndsutfyller med bilder, avisutklipp, tegninger, hilsener og annet. Sett bidragene sammen til en scrapbook under selve festen. Scrapbooken blir et morsomt minne!

Igjen; bare fantasien setter grensene for hvilke selskapsleker dere kan ha i et utdrikningslag. Legg opp til at dere ikke bruker alt for mye tid på dette. Selskapslekene kan gjerne krydres med diverse erotiske artikler.

På forsiden av Drikkeut.no vil du finne en oversikt over alle mulige aktiviteter som kan gjøres i ett utdrikningslag. Og du kan handle kule T-skjorter med norsk tekst til Utdrikningslaget.

Utkledning utdrikningslag

I mange utdrikningslag skal bruden eller brudgommen «drites» litt ut. Ofte skjer dette ved at den som drikkes ut får noe ubehagelige oppgaver som skal gjøres offentlig i kostyme som på forhånd er kjøpt eller leid inn. Et tips for folk i Oslo-området er at kostymeavdelingen på NRK leier ut kostymer. Men, prisen for et morsomt kostyme er sjeldent voldsom høy. Dette er noen av klassikerne i utdrikningslag: Sykepleier, pirat, borat, superhelt go Elvis. Kun fantasien og utvalget begrenser dette, og med nettbutikker på Internett er utvalget riktig stort!

Et annet tips kan være å trykke opp t-skjorter til hver deltaker med en egen tekst i anledning dagen. Med en slik uniform blir enda mer gjennomført. Du holder dessuten lettere oversikt over deltakerne. Erfaringsmessig kan det være en stor fordel i de litt senere timer av laget.

Musikk i utdrikningslaget

Hvilken type musikk har hovedpersonen et forhold til? Sjekk det ut på forhånd. Ofte faller er visse tidsperioder og sanger ekstra betydningsfulle. Gjør litt research og sett sammen spillelister. Mange vil ha lik smak og preferanser, slik at musikken garantert vil skape god stemning i laget. VG-lista kan være til god inspirasjon og et godt utgangspunkt.

Spa behandling er blitt en veldig populær aktivitet i utdrikningslaget. Her er det bare kos.

Budsjett for utdrikningslaget.

Det er viktig å sette opp et godt budsjett og kan være litt vanskelig. Kvalitet koster, men samtidig ønsker du ikke å ekskludere noen fordi utdrikningslaget blir for dyrt. Kommer det overraskende tilleggsregninger risikerer du som forlover dessuten å måtte dekke den før du krever inn bidrag fra resten av laget, noe som kan være vanskelig i etterkant. Derfor er det i alles interesse med et budsjett som er så riktig som mulig.

Sjekk gjerne tidlig hva hva folk syns er greit å betale for å delta. Dette kan du gjøre på flere måter. Du kan spørre uten å gi noen indikasjon, men det kan være lurt å sette opp noen alternativer med forskjellig innhold/opplevelser og pris. Pass på at du regner inn totalkostnaden for alle aktivitetene inkludert transport, drikke og annet nødvendig innhold. Totalen deler du på antall deltakere, men husk at ungkaren eller ungkarskvinnen ikke skal betale.

La hver enkelt betale alkoholen i utdrikningslaget selv.

Det blir fort en del penger ut av det. Nettopp dette er en viktig grunn til at det greieste er at hver og en betaler for sitt eget alkoholkonsum selv. Noen drikker mer enn andre, og andre vil ikke nødvendigvis betale for de som drikker mest.

Den som drikkes ut skal selvfølgelig ikke betale for drikke selv. Sett derfor av en egen kostnadspost for dette. Lag gjerne en buffer mot uforutsette utgifter på ca. 10 prosent av totalsummen. Penger som blir ti lovers kan dere legge inn i en felles bryllupsgave. Det lønner seg å samle inn penger med en gang: Dette gjør du jo super enkelt med Vipps.

Hvor skal utdrikningslaget holdes ?

Dette er helt avhengig av hvordan du har tenkt og legge opp dagen. Skal kostnadene holdes nede er det veldig greit og kunne ha ett lokale og feire deler av dagen. Her kan Dere være selvforsynte med både aktiviteter, mat og drikke. Igjen så lønner det seg og se på de resursene som er billigst tilgjengelig.

Kan noen ha festen hjemme eller har de tilgang på en hytte eller andre egnete lokaler. Andre type lokaler kan være grendehus eller idretts anlegg i nær området. Når du har funnet dette så må du huske og sjekke om det er behov for og pynte eller forberede lokalet før begivenheten. Deleger også oppgaver på hvem som skal forberede og hvem som skal rydde opp etterpå.

På forsiden av Drikkeut.no vil du finne en oversikt over alle mulige aktiviteter som kan gjøres i ett utdrikningslag. Og du kan handle kule T-skjorter med norsk tekst til Utdrikningslaget.

Hvordan vil du ordne Transport under utdrikningslaget ?

Skal Dere reise rundt på forskjellige aktiviteter i løpet av dagen, så må du arrangere transport. Har du kontakter som driver med transport eller har tilgang til buss for eksempel. Om en i gjengen skal være sjåfør så betyr jo det selvfølgelig at denne personen ikke kan drikke alkohol. Det trenger jo ikke være noe problem for den rette.

Legg også opp en rute på hvordan Dere skal kjøre og ca hvor lang tid de forskjellige etappene vil ta. Om Dere skal bruke offentlig transport så sette deg inn i alle rutetider og bestill Taxi i tide. Så unngår du at andre kommer deg i forkjøpet. Noter sjåførens mobilnummer dersom dere skal bruke samme taxi flere ganger. Da kan dere ringe direkte og unngå forsinkelser ved å gå om sentralen.

Har man råd, så er limousine en fantastisk transport måte i ett utdrikningslag. Limousine kan være siste etappen når Dere skal ut på byen.

T-skjorter til Utdrikningslaget

T-skjorter er en viktig detalj som setter den siste prikken over i en og gjør gjennomføringen perfekt. Vi tilbyr flere kule design på våre t-skjorter for Utdrikningslaget som, Team Brud T-skjorte denne kan du også fa med Brudens navn om du ønsker. Game Over Utdrikningslag T-Skjorte Med Brudgommens Navn  Utdrikningslag T-skjorte med brudgommens navn  eller en Siste Dag i frihet T-skjorte  Vi tilbyr også Bad Boys Go To T-skjorte eller Bad Girls Go To T-skjorte hvor du kan skrive inn navnet på den byen Dere skal til.

Mat og Drikke i utdrikningslaget.

Når utdrikningslaget går over en hel dag er maten et viktig innslag. Spørsmålet blir da; Skal dere på restaurant eller stå for maten selv? Én fordel ved å lage maten selv er at kostnadene blir lavere sammenlignet med restaurant. Går dere sammen og fordeler oppgavene, kan matlagingen også bli et ekstra hyggelig og sosialt innslag.

Dersom dere planlegger taler og leker, så passer også dette best når middagsarrangementet er privat. En måte å gjøre privat bespisning enklere på, er å leie leie inn kokk eller bestille catering. En god del arrangører av utdrikningslag-aktiviteter har også mat som en del av tilbudet. Sjekk gjerne ut dette når du booker aktiviteter. Be om prisoverslag, fordi dette ofte kan falle dyrere ut enn å medbringe mat til aktiviteten.

Piknik eller grilling er også fine alternativer for måltider – om været tillater det.

Det er viktig å legge inn flere, mindre måltider i løpet av dagen. Kroppen trenger næring i løpet av en hel dag med aktivitet, spesielt når dere drikker alkohol underveis. Smør sandwicher som er raskt, enkelt og lett å spise innimellom. Det er populært og utgjør ingen stor kostnad.

Drikkevarer i utdrikningslaget

Både flytende og fast føde er viktige ingredienser i et utdrikkningslag, ikke minst den flytende. Alkohol hører ofte med. Da er forhåndsregler viktige. Utdrikningslaget skal være en positivt opplevelse. Derfor behøver dere ikke å drikke som om det er aller siste fest med kameratgjengen. Du som forlover må ta ansvaret for at dagen ikke bare blir en stor fyllefest som ingen husker noe av.

Innkjøp av en viss mengde alkohol fra fellesbudsjettet som dere doserer utover dagen kan fungere greit. Men, vær smart og tenk nøye på hvilken type drikke dere serverer. Drikke med lavt alkohol nivå bidrar til at deltakerne holder formen bedre gjennom hele dagen. De færreste klarer å innta større mengder sprit gjennom en hel dag uten å bli overstadig fulle. Om bruden eller brudgommen er fullstendig på druen før kl 16:00 på dagen lover sjeldent godt godt for resten av kvelden.

Husk også mange arrangementer forutsetter at deltakerne er edrue. Tenk derfor godt igjennom hvordan du legger opp dagens aktiviteter med både drikke- og spise poster.

Det er vanlig at det er resten av laget som spanderer drikke til bruden eller brudgommen. Her er det viktig og ikke kjøre på for hardt. Del inntaket opp i flere små porsjoner utover dagen. Dere kan starte dagen med en liten skål med drikke av ett glass eller en liten mini flaske som kan ligge i en overraskelses pose.

Tenk igjennom alkohol prosenten i det Dere skal drikke utover dagen, og spesielt for den som drikkes ut. Sprit med høy alkohol prosent bør dere unngå på dagen.

Planlegg drikke utifra hva bruden eller brudgommen liker og hvilken alkohol prosent det inneholder. Har man først blitt for beruset, så er sjansen liten for at dette forbedrer seg utover kvelden. det er ditt ansvar som forlover og påse at dette går riktig for seg. Her må man gjerne ta en litt streng rolle for at dette skal være praktisk mulig. Prat også med resten av laget om dette først, slik at alle er med på den samme policyen for dette.

På forsiden av Drikkeut.no vil du finne en oversikt over alle mulige aktiviteter som kan gjøres i ett utdrikningslag.  Og du kan handle kule T-skjorter med norsk tekst til Utdrikningslaget.

Husk og planlegge mat for hele dagen.

Det er viktig og planlegge nok næringsinntak gjennom dagen. Av flere opplagt årsaker så er dette en viktig del av og kunne gjennomføre ett velykket utdrikningslag. Dere skal være aktive og det skal som oftes drikkes alkohol, og da må maten være med. Vurder derfor følgende:

 • Skal dere lage mat selv? Hvem skal i så fall gjøre innkjøp og kokkelere?
 • Hvordan skal maten bli oppbevart gjennom dagen?
 • Hvordan skal maten bli tilberedt? Ved grilling må nødvendig utstyr kanskje bli tatt med.
 • Book eventuelle kafe/restauranter i god tid. Husk å melde i fra dersom ungkaren eller ungkarskvinnen skal få servert noe spesielt!
 • Her finner du en artikkel med mere info om

Det er viktig og planlegge nok næringsinntak gjennom dagen. Av flere opplagt årsaker så er dette en viktig del av og kunne gjennomføre ett velykket utdrikningslag.

Utdrikningslaget som en overraskelse.

Noe av moroa med utdrikningslag er at starten kommer overraskende på bruden eller brudgommen. Dog er det blitt vanlig at hovedpersonen selv deltar og i noen tilfeller til og med arrangerer utdrikningslaget selv. Men, handler det om overraskelsesfest er det påkrevet med en del forberedelser. Her får du gode råd og tips!

Legg tidspunktet for utdrikningslaget en god stund før bryllupet

Jo nærmere du kommer selve bryllupsdagen, desto færre mulige datoer er aktuelle for utdrikningslaget. Hovedpersonen vil være mer forberedt og kan relativt lett regne seg frem til når noe vil skje. Da kan overraskelsesmomentet lett forsvinne.

Vurder en vanlig ukedag for utdrikningslaget

De fleste utdrikningslag avholdes i en helg, enten på fredager eller lørdager. Om mulig kan det imidlertid være en bra løsning å arrangere utdrikningslaget på en vanlig ukedag hvor folk vanligvis er på jobb. Da kan overraskelsen bli større, samtidig som dere ofte får flere valgmuligheter for aktivitetene dere ønsker fordi det er færre bookinger på ukedagene.

Lag en falsk avtale for den som skal drikkes ut

Allier deg med noen som ikke skal delta på utdrikningslaget og få vedkommende til å lage en falsk avtale med den som skal drikkes ut. På den måten sikrer du deg at dagens hovedperson faktisk er tilgjengelig på et bestemt tidspunkt og sted. En slik medhjelper kan være alt fra sjefen som setter opp et «kundebesøk» til et familiemedlem som trenger hjelp til noe.

Send innbydelser «feil» og gjør forsnakkelser

Legg gjerne opp til å villede ungkaren eller ungkarskvinnen til å tro at utdrikningslaget skal være på en helt annen dag. Dette kan du gjøre ved «å forsnakke» deg eller sende en invitasjons-sms «feil».

Kidnapping

Dette er viktig å gjøre på et sted som hovedpersonen ikke kan forvente at det vil skje, gjerne på jobb, på vei til jobb eller for eksempel i tilknytning til en legetime.

Falske kidnappinger

For å villede ytterligere, kan dere også «kidnappe» han eller henne for så å avbryte og transportere vedkommende tilbake igjen. Dette skaper flott forvirring og gjør det enda vanskeligere å gjette når det egentlig utdrikningslaget begynner.

Og lage ett overaskelses utdrikningslag krever god planlegging av den som er forlover.

Musikk til utdrikningslaget setter stemningen på topp.

Skal dere ha med musikk, så sørg for at noen tar et musikkanlegg som dere kan streame til. Da er det alltid lett å finne den rette spillelista! Lag gjerne en spille liste på forhånd som du vet vil sette igang stemningen. Hvilken musikk epoke er bruden eller brudgommens favoritt ? 80,90 eller 20 tallet. Sett sammen en liste med alle favoritt sangene fra denne epoken, så blir det garantert en suksess.

På forsiden av Drikkeut.no vil du finne en oversikt over alle mulige aktiviteter som kan gjøres i ett utdrikningslag. Og du kan handle kule T-skjorter med norsk tekst til Utdrikningslaget.

Avslutningen på utdrikningslaget.

Når dagen er over er det forlover sitt ansvar og få den som drikkes ut trygt hjem. Her er det greit og ha laget en plan for dette på forhånd. Hvor skal bruden/brudgommen «leveres» og hvordan skal han/hun komme seg dit. Lag en avtale med de som er ansvarlig for transporten om og hente på ett bestemt klokkeslett. Og sørg for at du er såpass i form selv slik at du kan være ansvarlig for at dette skjer etter avtale.

Når alle da er trygt hjemme igjen og dagen har gått som planlagt fordi du gjorde gode forberedelser. Så kan du gå og legge deg i vissheten om at du har gjort din plikt som forlover i første omgang. Fortsettelsen blir i selve bryllupet.

Lykke til!

Kilde: Utdrikningslag av Thomas Leikvoll