Rafting i utdrikningslag

Rafting i utdrikningslag


Rafting i utdrikningslag er en populær aktivitet i sommerhalvåret. Aktiviteten passer for både gutter og jenter. Rafting gir garantert et skikkelig adrenalinkick, uten at risikoen er så høy. Her blir hele gjengen satt på prøve på alle måter og får også gleden av å samarbeide som et sammensveiset team.


Rafting i utdrikningslag er en forholdsvis sikker aktivitet. Aktiviteten er forbundet med noe risiko. Men, i Norge har vi flere gode og seriøse arrangører som tilbyr rafting i utdrikningslag. De tilpasser opplevelsen til deltakernes ønsker og ferdigheter. Derfor kan dere trygt legge opp til en slik aktivitet.

Det er store krefter i sving i en elv og det setter store krav til arrangørene av slike aktiviteter. Her kreves lang og god erfaring, samt utstyr av topp kvalitet. Raftingturer graderes i flere vanskelighetsgrader.


Her er en liten oversikt over de forskjellige vanskelighets grader Rafting i  Utdrikningslag kan deles opp i:


Familierafting, minirafting:
Rafting i elver og stryk opp til grad 3 passer for familier med barn og de som vil ha en tur uten for store utfordringer. Her er det liten sjanse for ufrivillige svømmeturer.

Normal rafting, superrafting:
Rafting i grad 3 og 4 skaper mer action og spenning. Dette passer for ungdom og voksne som vil ha litt ekstra spenning og fart.

Ekstrem rafting:
Rafting i grad 4+ og 5 egner seg for deltakere som har prøvd rafting tidligere og som vet hva de går til inkludert hvordan de reagerer i vannet. Her må du regne med å med en tur uti elven, enten fordi du faller ut av båten eller fordi båten går rundt.

Raftingsesongen varer fra mai til oktober. Forskjellige elver kan gi forskjellige opplevelser også ut i fra sesong. Uansett får dere alle sammen en utrolig spennende og flott opplevelse. Opplevelsen vil dere huske i lang tid fremover.

En aktivitet som rafting krever selvfølgelig at man er helt edru. Rafting er en tidkrevende aktivitet. Dere må gjerne regne med å sette av en hel dag for et slikt opplegg når dere også inkluderer reisen til og fra stedet. Flere arrangører tilbyr også overnatting med mat.

Ett alternativ til Rafting i Utdrikningslaget er Femkamp i Utdrikningslag.